גרעיני דלעת – המזון המושלם עלי אדמות

מאת: אורית מנשה

גרעיני דלעת (לא קלויים, כמובן) הינם אחד ממיני המזונות המושלמים מבחינת ערכיהם התזונתיים. זאת כיוון שהם מכילים ויטמינים (מרבית הויטמינים מקבוצה B, ויטמין C, ויטמין D, ויטמין E וויטמין K), מינרלים כמו: אבץ, אשלגן, סידן וזרחן, מקור טוב לבטא-קרוטן, פחמימות וחומצות אמינו, ברמות איזון נכונות, לרבות רמה גבוהה של חומצת אמינו ליזין וחומצת אמינו טריפטופן.

חומצת אמינו ליזין הינה אחת מ-20 חומצות האמינו הנפוצות בטבע. תאי גוף האדם אינם מסוגלים לסנתז ליזין באופן עצמאי ולכן היא מהווה חומצת אמינו חיונית, אותה עלינו לצרוך מהמזון.  חומצה זו מצויה בדגנים ובמרבית סוגי האגוזים והגרעינים, אם כי בכמות מוגבלת ולא מספיקה. ברמות גבוהות יותר, ניתן למצוא אותה בקטניות, פיסטוק חלבי, בשר אדום, דגים, מוצרי חלב וביצים. מחסור בליזין, עשוי להביא למחסור בניאצין, שעלול לגרום לחוסר בויטמין B, בעיות בריאותיות, כגון: אבנים בכליות, עייפות וחוסר תיאבון.

חומצת אמינו טריפטופן הינה חומצת האמינו הנדירה ביותר. שיעור קיומה בחלבונים עומד על כ-1.4% מכלל חומצות האמינו; ומחלבונים רבים טריפטופן נעדרת לחלוטין. גם אותה תאי גוף האדם אינם מסוגלים לסנתז באופן עצמאי ולכן חיוני לצרוך אותה מן המזון. היא מצויה בעיקר בבשר בקר, תרנגול הודו, דגים (טונה, הליבוט, סלמון), פירות ים (חסילונים), בננות, סויה, בוטנים ובחומוס. חומצה זו הופכת בגוף להורמונים כמו מלטונין, למוליכים עצביים כמו סרוטונין, לוויטמין B3 ועוד. מסייעת להרפיית מתח ומעודדת שינה טובה. יעילה להפחתת חרדות ודיכאון הקשורים עם חוסר בסרוטונין. מסייעת למניעת מיגרנות. מפחיתה סיכונים לעוויתות לב וכלי דם. ובדומה לחומצת האמינו ליזין מסייעת להפחתת רמות הכולסטרול ולתפקוד תקין של מערכת החיסון. בצמחים משמש הטריפטופן כחומר מוצא להורמון הצמחי החשוב ביותר, אוקסין.

 גרעיני דלעת מכילים גם חומצות שומן חד ורב בלתי-רוויות ויש בהן יחס נכון בין אומגה 3 ואומגה 6.

  •  גרעיני הדלעת יעילים לטיפול בתהליכים דלקתיים בגוף;
  • בעיות של ערמונית מוגדלת;
  • בעיות בשלפוחית השתן;
  • מונעים יצירת אבני כליה אוסלטיות (הסוג השכיח יותר);
  • עוזרים למנוע אוסטיאופורוזיס (בזכות הרמות הגבוהות של סידן ואבץ);
  • מסייעים להורדת רמות גבוהות של כולסטרול (בזכות הפיטוסטרולים);
  • אנטי סרטני;
  • מסייעים בטיפול נגד תולעי מעיים (משרים במים כ- 3 כפות של גרעיני דלעת למשך 3 שעות לפחות. טוחנים בבלנדר עם חצי כוס חלב סויה וחצי בצל קטן. ושותים 3 פעמים ביום במשך 3 ימים רצופים);

מנה יומית מומלצת למבוגר:

רבע עד חצי כוס גרעיני דלעת.

המידע שלהלן הינו מידע כללי והוא מיועד להרחבת הידע וההבנה האישית שלכם על מנת שתוכלו להיות מעורבים ושותפים בשמירה על בריאותכם והשפעה על אורח חייכם. המידע שיובא בפניכם אינו מהווה תחליף להתייעצות עם רופא מומחה או מטפל (אם ברפואה המערבית ואם ברפואה המשלימה), ומומלץ לפנות אל רופא/מטפל מוסמך, לצורך אבחנה נכונה ועל מנת למנוע מצבים של תופעות לוואי או סתירה/ניגוד בין מרכיבים (לאלה הנוטלים תרופות).
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה הבריאות שבטבע, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על גרעיני דלעת – המזון המושלם עלי אדמות

  1. מיכל הגיב:

    רצה לקנות גרעינים 🙂 תודה על המידע.

    אהבתי

כתיבת תגובה (ניתן גם בעילום שם)

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s