סוכרת

סוכרת היא "מחלה" (דגש על המרכאות) שמקורה בתהליך חילוף חומרים בגוף. הגוף אמור לקלוט אל תוך התאים את הסוכר שהתפרק ממזונות שונים שאכלנו, על דרך העיבוד, הפקת אנרגיה וריקון הפסולת (מה שהגוף אינו זקוק לו), אך אינו מצליח לעשות זאת. הסיבות משתנות בהתאם לאבחנה בין סוכרת נעורים (סוג 1) לבין סוכרת מסוג 2 לבין סוכרת בהיריון.

במצב בו הגוף מאוזן, אפשר לאכול סוכר (טבעי ולא מלאכותי) ללא מגבלה והגוף ידע להתמודד איתו בהתאם, בצורה נכונה ובריאה: לפרק, לעבד, לקלוט להפיק אנרגיה ולרוקן את שהגוף אינו זקוק לו. תהליך שנקרא: מטבוליזם – חילוף חומרים.
במצב בו הגוף אינו מאוזן, נמצא:
– הרס של תאי בטא בלבלב עד כדי פגיעה מוחלטת בייצור אינסולין (הורמון המופרש מתאי הבטא שבלבלב   וקשור עם וויסות רמות הסוכר בדם (אם בתאי הכבד ואם בתאי שומן ושריר)) – במקרה של סוכרת מסוג  1;

– תגובה נמוכה או איטית של תאי הכבד ו/או תאי השומן והשריר לאינסולין (בשלב הראשון של המחלה).    בשלב מתקדם, נראה גם הרס של תאי הבטא שבלבלב. יש הקושרים סוכרת זו עם השמנת יתר, עלו גם  שאלות מחקריות לגבי גנטיקה. בדרך כלל, נמצא סוכרת מסוג 2 אצל חולים במחלות של יתר לחץ דם,  כולסטרול ומחלות לב וכלי דם;

– במקרה של סוכרת במהלך היריון, נמצא שהשינויים ההורמונליים בגוף האישה, ההפרשה המוגברת של ההורמונים השונים למערכת הדם (בעיקר קורטיזול) והעומס הרב שהגוף נאלץ לחוות ולעבור בהתאמתו לכל אותם שינויים שהגוף עובר (בניסיון להתייצב ולהתאזן במצב החדש), כל אלה יוצרים איזושהי תנגודת לאינסולין ובכך למעשה נוצרת פגיעה בוויסות רמות הסוכר בדם אצל חלק מהנשים.

בכל סוגי הסוכרת, נמצא כאמור, רמות גבוהות של סוכר בדם ובשתן.

לסוכרת סיבוכים רבים, ביניהם: טרשת עורקים, אי ספיקת כליות, עיוורון, פגיעה במחזור הדם בעיקר ברגל, דבר הגורם לפצעים קשים ועשוי להוביל אף לכריתה, רגישות לזיהומים בעיקר בעור ובשתן ועוד…

אז כיצד ניתן להימנע וכיצד ניתן לטפל ברפואה טבעית זמינה? ואיפה מתחיל ונגמר העניין?                    גם כאן – ב ת ז ו נ ה !

היא המקור והשורש להיווצרותן של מחלות (בדגש ואבחנה על מחלות מתהוות לאחר הלידה לעומת פתולוגיות מולדות). תזונה מן החי, תעשייתית, מלאכותית ומעובדת.
תוצאה של "רעילות" הנוצרת בגוף ושהגוף אינו מסוגל לסלק ולנקות (בגלל אורח חיים לקוי). לכן גם, למעשה, הסוכרת עצמה אינה המחלה אלא התוצאה! – הסוכרת היא הדרך של הגוף לרפא את עצמו. מה זאת אומרת? – אם יש פגיעה בתאי הבטא של הלבלב או פגיעה בתאי כבד, שומן או שריר וקיימת תנגודת לאינסולין או פגיעה בייצורו, אז זו המחלה והתוצאה של עלייה ברמות הסוכר בדם היא התוצאה. מה עושה הגוף במצבים כאלה? – מנסה לסלק את הסוכר החוצה מהגוף. איך? – לדוגמא, דרך השתן. לכן גם נמצא סוכר בשתן… אבל כל עוד האדם לא יחזיר את האיזון לחייו ולא ישמור על אורח חיים בריא הכולל: תזונה בריאה ונכונה, פעילות גופנית, שינה טובה ומנוחה מספקת לגוף ונשימה נכונה… "הרעילות" רק תלך ותגדל ומערכות נוספות ואחרות יצאו מכלל איזון ותפקוד תקין.
אז אמרנו שפעילות גופנית מאוד חשובה;
כך גם שעות שינה ומנוחה;
וכמובן שהתזונה – וכאן יש לשים דגש לא רק על המזון ממנו יש להימנע אלא גם על המזון שמומלץ ורצוי לצרוך, בהיותו מווסת רמות סוכר בדם.

1. מומלץ מאוד לאכול בכל יום – 1 קלח תירס – שנמצא כיעיל מאוד לוויסות הסוכר בדם.
1. אבוקדו – יעיל לטיפול בסוכרת.
2. דלעת – מווסתת סוכר בדם ומחזקת את הלבלב.
3. מלפפון – מחזק טחול, קיבה ומעי גס. טוב במקרה של סוכרת.
4. פלפל אדום (בלבד) – לסוכרת (גם למחלות לב). עשיר בוויטמין A.
5. בטטה – לסוכרת (גם למחלות לב ויתר לחץ דם).
6. בזיליקום – מסייע בבקרת רמות הסוכר בדם. יעיל לסוכרת.
7. סלרי – יעיל לסוכרת (מטפל גם ביתר לחץ דם, לכן לשים לב לבעלי לחץ דם נמוך).
לסוכרת – מומלץ להכין מיץ מהגבעולים והעלים ולשתות 1/2 כוס 2-3 פעמים ביום.
אפשר גם להכין מטבל סלרי ולאכול עם לחם, אבוקדו וכו'…
8. גויאבה – מורידה רמות סוכר בדם.
9. זית – מסייע באיזון רמות סוכר בדם ולכן טוב לסוכרת. (מטפל גם בהורדת יתר לחץ דם על ידי הרחבת כלי הדם. מוריד כולסטרול. חליטה מעלי הזית מורידה לחץ דם. אפשר להמתיק עם סטיביה, כי טעם העלים מר מאוד).
10. לימון – מוריד רמות סוכר בדם, מטהר דם, מחזק כלי דם, מוריד לחץ נפשי.
11. פאפיה – מאזנת רמות סוכר בדם. פרי נהדר ומאוד מומלץ בריאותית בהיותו עשיר באנזימי עיכול.
12. שזיף – יעיל מאוד לסוכרת.
13. תות שדה
14. פטל
15. תפוח עץ – בעיקר ירוק – מנקה רעילות מהכבד ועשיר בסיבים תזונתיים ולכן, בעל השפעה על וויסות הסוכר בדם (מוריד גם כולסטרול).
16. בננה – טובה לסוכרת. (עשירה באשלגן ולכן יעילה ליתר לחץ דם, לכן יש לשים לב).
17. פירות הדר כמו אשכולית – אבל מומלץ לאכול כפרי שלם ולא כמיץ, אחרת מכיל רמות סוכר גבוהות.
18. תפוז – יעיל לטיפול.
19. גרגירי חומוס – לסוכרת (גם למחלות לב), משפר את מצב הרוח. מומלץ מאוד לאכול מידי יום בין 1/2-1 כוס ליום. אפשר לאכול גרגירים או בממרח (הכל ביתי, לא קנוי ולא מקופסת שימורים).
20. פולי סויה (מומלץ אורגני על מנת להיות בטוחים שמדובר בפולים שלא עברו הינדוס גנטי) – לסוכרת, מטהר רעלים (מסייע גם להורדת כולסטרול).
21. טופו (מומלץ אורגני על מנת להיות בטוחים שמדובר בפולים שלא עברו הינדוס גנטי) – מזון תומך בחולי סוכרת (גם לכולסטרול), סילוק פסולת ומשקעים מדפנות העורקים.
22. גרעיני שומשום – לסוכרת (גם לטרשת עורקים).
23. קינמון – נמצא כיעיל מאוד לוויסות הסוכר בדם וטיפול.
24. כוסמת – יעילה מאוד לסוכרתיים.
25. קינואה – יעילה מאוד.
26. שיבולת שועל וסובין שיבולת שועל.
27. ירקות עליים.
28. בצל ושום.
29. מומלץ לאכול ארוחות קטנות מספר רב יותר של פעמים ביום (5-6). חשוב לא לאכול ארוחות כבדות וגדולות, זאת כדי לשמור על רמות יציבות של אינסולין וגלוקוז בדם.
30. מומלץ פעילות גופנית שבועית קבועה, בעיקר אירובי.
31. מומלץ לצרוך אורגני, אם אפשר, בפרט עם הירקות העליים.
32. מומלץ לצרוך כמה שיותר מזון טרי וחי – מה שנקרא raw food.
33. מזון העשיר בסיבים תזונתיים: ירקות, אגוזים, זרעי, דגנים מלאים ופחמימות מורכבות.
34. שמן זית – בכבישה קרה בלבד.
35. סטיביה – צמח כממתיק טבעי.
36. דגנים מלאים.
37. מומלץ לצרוך פחמימות מורכבות בלבד, המתפרקות יותר לאט.
38. לחם – חיטה מלאה או שיפון מלא או כוסמין מלא.
39. להוריד בכמות המלח.
40. מוצרי חלב – מומלץ להימנע.
41. מוצרי בשר – מומלץ להימנע.
42. ביצים – מומלץ להימנע.
43. מומלץ שלא לצרוך – סוכר לבן, קמח לבן, פחמימות ריקות, תה מעלים שחורים.

שתייה במהלך היום
מומלץ בכל בוקר לשתות 1 כוס חליטת קליפות אבטיח או 1 כוס מיץ רימונים טבעי.
– לחליטת אבטיח – מרתיחים 50 גרם קליפות אבטיח יבשות ב- 3.5 כוסות מים. הרתחה איטית למשך 10 דקות לפחות. את היתרה ניתן לשמור במקרר ולשתות ביום שלמחרת.
(מתאים גם לטיפול ביתר לחץ דם. אולם, יש לשים לב במקרה של בעלי לחץ דם נמוך או
נטייה ללחץ דם נמוך, כיוון שמשקאות אלה מטפלים ביתר לחץ דם).

– חליטה של עלי זית גם היא יעילה לסוכרת (גם כאן, יש לשים לב לבעלי נטייה ללחץ דם נמוך,
כיוון שיעיל בהורדתו). אפשר להמתיק עם סטיביה (צמח ממתיק טבעי).

– מים והרבה.
– תה ירוק.
– מיץ רימונים – לסוכרת (אבל גם ליתר לחץ דם). מקטין אפשרות למחלות לב.
– חליטות צמחים: (עדיף להשתמש בצמחים טריים אותם יש לחלוט במים חמים למשך 10 דקות לפחות לפני השתייה), כמו: נענע, לואיזה, מליסה, עשב לימון, מרווה, סרפד, גדילן ושן הארי.
– חליטת סרפד ושן הארי- יעילים מאוד לסוכרת. הסרפד גם עשיר בברזל, כלורופיל וויטמין C.

– מומלץ להימנע משתיית קפה בכלל ובמקסימום מומלץ עד 1 כוס ביום.
– מומלץ להימנע משתיית אלכוהול, משקאות מוגזים וממותקים.
• מומלץ להימנע משתיית תה מעלים שחורים.
חשוב לשים לב שמדובר ברשימה חלקית ועיקרית של מזונות המווסתים רמות סוכר בדם, מתוך נקודת מוצא שזו הפתולוגיה היחידה של האדם וללא נטילת תרופות אשר עשויות ליצור תופעות לוואי והתוויות נגד. בכל מקרה, מומלץ וחשוב להתייעץ עם איש מקצוע ולהתאים תזונה וטיפול באופן אישי.
בריאות ושמחה,
אורית

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה הבריאות שבטבע, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על סוכרת

  1. אורית יקרה, נתת סקירה בהירה ומקיפה על המחלה ועל הדרכים הטבעיות שיש בידינו לטפל בה.
    את אשת מקצוע מוערכת ביותר !

    Liked by 1 person

כתיבת תגובה (ניתן גם בעילום שם)

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s