אוכל ותזונה זה דבר מופלא

מאת: ענת     מתוך: גליון מס' 39 של באופן טבעי, 2002

בוקר שבת אחד, בשנות ילדותי המוקדמות, קמתי מוקדם-מוקדם לפני ההורים, והלכתי להכין להם הפתעה.
הוצאתי את קערת הפלאים של אמא, בה היא מערבבת כל-כך יפה דברים ויוצא מזה עוגה. הוצאתי את כף הפלאים הגדולה מעץ, וכל מה שמצאתי במקרר: קוטג', קטשופ, ריבה, מעט תבשיל שנותר מאתמול, סוכר, מלח, קמח, חלב… ערבבתי בהנאה מרובה, ממש כמו אמא, ובשמחה ערכתי לכל המשפחה קעריות והגשתי בגאווה שיאכלו.
להפתעתי הם בדיוק לא היו כל-כך רעבים, למרות שבהמהומים לא ברורים הם ניסו לשבח את הבישול שלי.
הבנתי את המסר הסמוי ולא חזרתי להמציא מתכונים חדשים כל-כך מהר, אבל בשמחה המשכתי לבשל בהנחיית אמא, לרחוץ כלים וכל השאר.

סמן שמאלי אצלי היה הבישול הצרפתי והגרמני, השמנות והקצפות, הבשרים, הארוחות המפוארות בנות אינסוף המנות, שנשות המשחה שלי הקפידו לבשל בחגים ובארועים.
סמן ימני נוצר כשאמא שלי לקתה באולקוס והפכה לטבעונית, בהנחייתו של יצחק בן אורי (ז"ל).  למדנו להכיר את האורז המלא, צלחות עם פירות יבשים במקום ממתקים, אוכל בלי מלח ותמרים במים חמים.

"אוף אמא… די עם האוכל המגעיל הזה…"
"אני רוצה לצהריים אוכל רגיל, כמו שכולם אוכלים..".

בחופשה נסענו למושב אמירים, ואפילו אחי בן השש ואני כבת עשר הודנו שהאוכל הזה יכול להיות טעים – במיוחד גלילות התמרים, אבל שמחנו לגלות שהבת של בעלת הבית היתה מלאה פצעים על הפנים, ולא כל-כך בריאה כפי שהובטח לנו. בסוד סיפרו לנו שהיא כנראה גונבת שוקולד בלילה, ואנחנו ניסינו לעקוב אחריה ולראות סימנים מסגירים.

אמא הבריאה ללא ניתוח. עברו שנים, ואני הגעתי למקום שבו הרגשתי שאני זקוקה לשינוי בתזונה. עברתי טיפול ברפואה סינית ואף התחלתי ללמוד את הנושא.
עברתי שנתיים וחצי של צמחונות, ושנתיים רק עם אוכל "מבושל", תקופות של טבעונות ותקופות של בלי חיטה, אהבה לאוכל איטלקי, תקופות בלי חלב, שעורי בישול עם דודה הלן, ארוחות שישי שהיו לי לשעורי בישול עם רמי אלה ועמית, עוד ספרים ועוד שיחות עם המון מטופלים, ו..
הבנתי שאוכל ותזונה זה דבר מופלא.

הסינים נגד חלב ומוצריו. הם טוענים שאכילת חלב משאירה אותנו יונקים ותינוקיים (ועוד יונקים מחיה אחרת-כמה מוזרים אנחנו!)
ההודים אוהבים מוצרי חלב.
הסינים אוכלים רק מבושל ולא אוכל טרי בכלל.
יש גישות שלא מבשלות כלל אוכל.

בהרגשתי, הסינים הבינו משהו מאוד נכון, הם הבינו שאוכל בורא אותנו בכל שנה מחדש (ובכל שנה הגוף מתפרק כמעט לחלוטין , ונבנה חדש מהמזון).
הם הבינו שאוכל זה לא רק מזון אלא גם אהבה, אוויר, יופי, חברות וכו'. הם טוענים שכל דבר בעולם יכול לשמש לבניה או להרס, תלוי באדם ובצרכיו.
לכן הגדירו את האנרגיה של המזונות, וכשמגיע אלי מטופל אני מתאימה לו בהתאם למצבו ויכולתו המלצות תזונתיות, לדוגמא טיפוס שסובל מחום הקיץ, עצבני, יתכן עם פצעים בגוף – על פי הסינים יוגדר כטיפוס שסובל מחום.
מכיוון שאנחנו חיים בארץ חמה ולחוצה רבים מאיתנו סובלים מחום. באופן כללי מומלץ לאנשים כאלה להמנע מאכילת בשר בקר בקיץ (אפשר מעט עוף ודגים), להמנע מקינמון וזנגוויל, ולהעדיף אוכל מבושל. באופן כזה יכניס האדם פחות "אש" לגוף שלו ולאורך זמן נראה שגופו פחות חם, וקל לו יותר לשאת את חום הקיץ והמתח בחייו.
או דוגמא נוספת נפוצה – בעיות במערכת העיכול. הסינים יציעו לאכול הרבה שורשים (סלרי, תפוחי אדמה, בטטות) כדי לחזק את הקשר לאדמה.

כשא. ומ. היו בני חצי שנה והחלו להתעניין באוכל נוסף להנקה, נתתי להם דבר ראשון בטטה, מעין ברכת הדרך למערכת העיכול שתהיה תמיד חזקה.

בתיאבון!

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה חינוך ביתי, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה (ניתן גם בעילום שם)

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s