אם אתם כמוני, אז דקה בערך אחרי שהתלהבתי מאתר מסוים ופתחתי אותו בטאב כדי להספיק להגיע אליו בהמשך, שכחתי מקיומו. במקרה הטוב אזכר מתישהו, במקרה הפחות טוב הדפדפן יקרוס ואני אשכח לחלוטין מה רציתי לראות. אולי מתישהו אנסה לחפש אותו מחדש, ואם יהיה לי מזל גם אצליח למצוא אותו. בשביל זה פתחנו את דף ה"המלצות" באתר. אני משתדלת להכניס את כל ההמלצות ממוינות לפי נושאים. אז אם בדיוק אתן או הילדים מתעניינים בנושא מסוים, הצטברו שם לא מעט המלצות. מוזמנות בשמחה.
לטכניון יש מגוון גדול של קורסים מקוונים. לא כולם פתוחים לקהל הרחב, אבל יש חלק גדול שכן (אלו שמסומנים בערוץ youtube). בין הקורסים ניתן למצוא קורסים בפיזיקה, כימיה, מתמטיקה, סטטיסטיקה כלכלה ועוד.
פאר – פתיחת אוצרות רוח של האוניברסיטה הפתוחה. מאגר ספרים בנושאים מגוונים של האוניברסיטה הפתוחה, חופשיים לשימוש לקהל הרחב. חלק מן הספרים דיגיטליים, חלק ניתן להוריד כספרים קוליים. מגוון התחומים רחב מאד וכולל מדעי הרוח, מדעי החברה ומדע.
נוסטלגיה און ליין – אם אתם חובבים היסטוריה של ארץ ישראל, האתר הזה הוא בשבילכם. האתר כולל בתוכו מידע רב על אישים היסטוריים, אירועים וחפצים נוסטלגיים מתקופת הקמת המדינה והלאה. ניתן להירשם לקבלת עיתון שבועי, או לקבל ברכות עם תמונות נוסטלגיות לפני חגים ואירועים חדשים.
אם אתם חובבי צילום, האתרים האלו יכולים להיות שימושיים עבורכם. polarr – האתר הזה מאפשר לערוך תיקונים ושינויים לתמונות, בלי התוכנה היקרה הדרושה לכך בד"כ (דומה ל lightroom למי שמכיר). ניתן לערוץ את ערוצי הצבע, לשנות הגדרות אור וצללים וגם ליישם מספר אפקטים. התוכנה המשלימה, למי שרוצה ממש לערוך שינויים בתמונה (כמו בפוטושופ) היא התוכנה Pixlr.com. בתוכנה זאת ניתן לעשות תיקונים שונים לתמונה. לשנות צבע עיניים, למחוק קמטים וכל מה שיעלה על דעתכם. שתי התוכנות הן חינמיות ואפילו לא דורשות הרשמה.
———————————————————
אם נתקלתם במהלך שיטוטיכם באינטרנט באתרים מעניינים אתם מוזמנים לחלוק את הידע הזה איתנו ונשמח להפיץ אותו הלאה לטובת הקהילה כולה. ניתן לשלוח מייל ל tozeretbyte@gmail.com